Rabu, 16 September 2015


my new baby..
Izz Adam Hayyan..
D.O.B : 19.12.14..
14.14 pm..
2.98 kg..

Selasa, 15 September 2015


its meee...

2015

assalamualaikum...setelahhhh sekian lama....
aku dah boleh bukakkkkk bloggg aku balikkk...

Rabu, 14 Ogos 2013

salam aidilfitri dari kami...

Khamis, 18 Julai 2013


untuk panduan kita bersama..sape yang xsuke makan tu (macam aku la) boleh la belajar2 terima..aku pun akan cuba untuk memakannya..

dah lama aku x berblogger..ni gambar 2 hero aku yang makin nakaiii...

Rabu, 17 Julai 2013

Salam Ramadhan Al Mubarak 1434 H


ramadhan tiba lagi..semoga kite semua memperoleh keberkatan dari Nya..

Selasa, 5 Mac 2013

Selasa, 8 Januari 2013

cOrAt CoReT 2012 PART 1


semua kenangan terindah kekal abadi di ingatan...:)

Khamis, 27 September 2012

salam jumaat semua...:)

assalamualaikum...
hahahahha....sebenarnya nak tergelak pun ada..malu pun ada...
maklumla last entry nak raya hari tu...pastu raya pun dah habis
dah nak masuk raya Haji pulak pasni baru aku update balik...
apa nak jadi la kat aku ni...malas bebenor...tibe2 teringat & teringin
nak update blog plak hari ni...tu yang masuk balik tu...heheheh
hope korang semua sihat...sok birthday anak aku yang kecik tuyang ke 4 tahun...
Insyaallah tahun depan aku ingat nak bagi dia ngan abang dia adik pulak...
Insyaallah kalo ada rezeki & diizinkan Tuhan...doakan aku ye dapat baby girl pulak
pasni...sayang korang...walaupun aku tak tahu ada ke x orang kunjungi blog aku ni...
ok la jumpa lagi nanti k...
assalamualaikum....

Selasa, 14 Ogos 2012

Salam Aidilfitri 1433 Hijrah

salam semua...
sementara aku tengah rajin sangat2 hari ni aku nak mengambil kesempatan
untuk mengucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
kepada semua yang mengenali diri kami...
ampun dan maaf dipinta jika ada mengguris hati kalian...
semoga lebaran kali ini memberi seribu kegembiraan & kebahagiaan
kepada kita semua...

Isnin, 13 Ogos 2012

yeye 4 hari lagi nak raya...

salam semua...hehehehe...last entry start puasa hari tu...dah dekat nak raya baru update balik...
hehehe..apa nak jadi la dengan aku ni...pejam celik pejam celik rupa2 nya dah dekat nak raya
dah kita..cepat je rasa Ramadhan kali ni nak berakhir dah pun...persiapan sikit2 tu ada la...
cuma baju hubby xbeli apa pun lagi...esok kot baru nk mula mencari...k la daaaa

Khamis, 19 Julai 2012

SALAM RAMADHAN AL MUBARAK 1433 HIJRAH

 

 Assalamualaikum kawan-kawan...
Esok kiter semua akan mula berpuasa...kejap sungguh masa berlalu...
so dikesempatan ini saya sekeluarga ingin menyusun 10 jari memohon 
ampun & maaf jika ada terlanjur kata & perbuatanya
ng telah mengguris hati kalian & sape2 sahaja...
semoga Ramadhan kali ini memberi seribu keberkatan kepada kita semua...
dan semoga amalan kita diterima Allah...
SALAM RAMADHAN AL MUBARAK 1433 HIJRAH

Khamis, 5 Julai 2012

takziah...

assalamualaikum guys...
hari ni memulakan hari dengan agak sayu hari ni selepas mendapat berita petang semalam iaitu salah seorang staff kat opis aku ni baru kehilangan ayah tersayang yang pergi menghadap Illahi pukul 3.50 petang semalam...berita yang amat2 mengejutkan kami semua apatah lagi pada Hardi sendiri yang kehilangan...sebab xada sebab @ sakit apa2 tibe dia pergi kerana serangan jantung yang serang kali pertama dan terus meragut nyawanya...ajal nya dah tiba dan kite sebagai makhlukNya kena redha diatas segalanya...sayu hati bile pergi melawat jenazah arwah untuk kali terakhir pagi tadi...salam takziah sekali lagi dari kak ina sekeluarga pada HARDI SYAMSUL BIN HARUN SERTA KELUARGA...semoga roh arwah dicucuri rahmat & ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman....Al Fatihah...

Selasa, 3 Julai 2012


ni la gambor 2 putera yang sedang sibuk main bola...tapi bile nampak ibu nye nak snap gambar doirg laju je memosing...pantang nengok kemera...heheheh...like mother like son la...
salam semua...
semoga semua sihat-sihat selalu...heheheh...baru muncul balik aku ni ye...
apa la nak jadi dengan aku ni....tak lama lagi Ramadhan akan menjelma...
x sabar rasanya...bile bukak FB pulak ramai yang dok tunjuk baby baru...
seronok tgok masing-masing dapat orang baru...teringin nye rasa nak mengandung balik...
lagipun anak no 2 dah nak 4 tahun dah...sedang elok sangat tu...hehehehe...
tgok la nanti kalo ada rezeki Insyaallah...kot2 dapat baby girl pulak...mesti seronok kan...
ok la kawan-kawan...kite jumpa dilembaranku yang akan datang...
daaaaaa....

Jumaat, 8 Jun 2012


salam semua...
penghulu segala hari..hari ni...cepat sungguh masa berlalu sekarang ni...
tak sampai sebulan lagi bulan Ramadhan akan menjelma semula...
rasanya baru je kiter sambut hari raya...
itulah nama nye putaran hidup...
aku & keluarga ku semakin bahagia dengan 2 hero yang semakin buas tu...
penatnye rasa melayan diorang....tapi itulah penyejuk aku bile aku penat balik dari kerja...
ada je benda yang disembang & nak dimengadu...
entry kali ni aku just nak kongsi gambor aku yg di snap oleh Nekmah Hassan
masa aku tengah2 la cbuk kat opis...blh jadi wartawan dia ni...hehehehe...
assalamualaikum....

Isnin, 28 Mei 2012

bertemu kembali...:)

salam semua...dah lama nye aku x mengupdate blog aku ni...lupe betul...heheheh...rupe2nye dh berubah plk blogger ni ye...selalu senang je kalo nak cari catatan baru...la ni banyak pulak intronye...hehehe....tu la pasal apa lama sangat x bukak...org dh tukar baru pun kite tak tahu...just nak kongsi ni la keluarga bahagia aku...itupun ada yang x masuk...gambar ni diambil masa konvokesyen adik ku yang kecik...hehehe...
daaa semua...

Rabu, 28 Mac 2012

salam & bertemu kembali semua...:)

salam semua...

dah lama aku x berbicara di blog ku ni....

ntah kenapa en M tu selalu datang menjengah...

cewah...kalo dah malas tu malas jugak kan...

tapi hari ni tetibe en R datang pulak...

tu yang gatao tangan mencoret sesuatu ni...cewah...

mcm2 yang terjadi sepanjang aku xada diruangan ni..

.yang pahit & manis...yang pahit xmo la citer...

buat apa kalo sekadar mengundang kesedihan...

yang manis nye...adik aku dh pun melangsungkan perkahwinannya pada 11 Mac ritu...

Alhamdulillah semua berjalan lancar...diorang pun dah balik dari honeymoon dah pun...hahaha...

lambat betul story aku ni...nanti free aku upload gambar deme kahwin ye...

ok la jumpa lagi bile en R aku datang...

daaaaa

Isnin, 7 November 2011

salam Aidiladha...


bertemu kembali semua..dah lama rasanyer aku menyepi...apa yang aku takuti telah pun terjadi...aku redha atas apa yang telah berlaku...mungkin ada hikmah disebalik semua ni...walau pun jujur aku akui sakit nyer masih terasa...susah untuk aku terima semua ni...aku harap aku dan keluarga tabah...lebih2 lagi hubby ku...semoga dia kuat semangat atas apa yang telah berlaku...aku akan sentiasa disisi nyer walau apa pun yang terjadi...love u sayang.....
dan kelmarin kiter semua menyambut Hari Raya Aidiladha...tahun ni aku dapat beraya ngan hubby...sebab tahun lepas dia xada kena gi operasi...banyak jugak dapat daging ngan tulang dari org...rezeki Allah..Alhamdulillah...bulat perut masing2 bile mak masak sup tulang...perhhh...
meleleh beb...ok la....nanti bile aku rajin aku menulis lagi k....bye semua

Isnin, 3 Oktober 2011

bertemu kembali...



salam semua....

dah lama aku tak menulis di sini...last entry aku sebelum raya hari tu...ni syawal pun dah berlalu pergi...hihihihi...bru tringin nak tulis sepatah dua kat sini...sibuk sikit sekarang ni..dah banyai perkara yang berlaku...aku harap semua nyer akan berakhir dengan baik...doa kan untuk kami ye semua...nanti aku letak gambor2 raya aku & family tahun ni...tema colour merron k...k la semua...bye..jumpa lagi bile aku kerajinan...hahahaha...






Khamis, 25 Ogos 2011

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

ok semua...hari ni aku last keje...pastu cuti seminggu untuk berhari raya....

so disini aku dan ingin memohon ampun dan maaf

jika ada yang telah mengguris hati...

kepada yang nak balik kampung tu...

berhati-hati di jalan raya ok...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

MAAF ZAHIR DAN BATIN

dari kami sekeluarga

Khairy & Khajarina

Irfan & Iman

Rabu, 24 Ogos 2011

salam khamis

salam semua...dah lma aku xupdate blog aku ni...ni semua sebab faktor keje yang semakin banyak yang perlu disiapkan sebelum bercuti raya...nnti kalo xsiap xbest nak cuti kan...

macam2 dugaan bulan Ramadhan ni...aku harap2 sangat ujian yang melanda kami membuatkan kami semakin kuat menghadapinyer...walaupun mcm tu mood raya tetap ada...baju anak2 semua dah settle..tq pada ibu ku yang menambah lagi baju raya cucu2nyer...baju aku pun dah siap beli tadi..cuma baju hubby je nak tambah sehelai dua lagi..sian hubby...dia mmg selalu yang last..heheheh...sorry ye sayang...bile dengar lagu raya di radio semangat raya tinggi..x tahu lagi raya kat rumah mana tahun ni...tpi aku xkisah pun sebab rumah mak mertua dekat je ngan umah mak aku...so xpayah gaduh2 kan nak balik mna...so pada semua kawan2ku yang akan pulang ke kampung halaman untuk berhari raya BERHATI-HATI di jalan raya yer...bior lambat asal selamat...

Selasa, 9 Ogos 2011

sALaM rAmAdHaN



salam semua...hihihi..dh lama betul aku menyepi dari menulis yek..busy sikit la ni..
hari ni selepas 10 hari berpuasa baru berkesempatan untuk menulis sikit..tpi xblh panjang2...
x sangka dah masuk bulan Ramadhan...so aku sekeluarga nak ucapkan salam Ramadhan
kepada semua pungunjung2 blog aku...maaf andai ada silap salah kami ye..sory dh terlewat wish..hiihih...SELAMAT MENJALANI IBADAT PUASA SEMUA...



Isnin, 13 Jun 2011

assalamualaikum semua...



dah lama aku x update blog aku yang usang ni...

kepada pelawat2 tu maaf ye sebab xada story baru.

bukan xada sebenarnyer tapi mood mengatasi segalanyer...hehehe

MALAS la katakan...macam2 yang berlaku sepanjang aku

menyepikan diri dari mencoret di ruangan ni..

dugaan yang menimpa keluargaku masih belum selesai...

doakan yang terbaik untuk kami yer..

so kat sini saje aku letak gambar wedding adik aku hari tu..

sebagai penyeri blog aku ni...sbb xada gmbar bru la..tu je yg terbaru...



layan yer...daaaaa











































Isnin, 25 April 2011

salam hari selasa...

assalamualaikum semua...
ntah kenapa hari ni aku teringin pulak mengupdate blog aku
yang dah berapa bulan aku x update2..bile en Malas datang apa pun
aku malas nak buat..termasuk la nak layan FB..pasal apa la biler malas datang 1 keje pun
malas nak buat..macam2 jadi sepanjang aku xupdate blog aku ni...
ada suke dan ada duka..semoga aku tabah menghadapi hari mendatang...
minggu ni aku berjalan ke Melaka sebab adik aku akan melangsungkan perkahwinan
dengan orang Melaka...next week 8hb Mei 2011 kat rumah mak aku pulak...
so kepada semua pelawat2 dan yang mengenali diri ku dijemput datang
ke kenduri kawin adik ku nanti..ok
ok la..tibe2 plak idea ilang...padahal sebelum tdi bukan main banyak nak citer...k la..
bye..

Selasa, 15 Mac 2011

salam semua..

pagi rabu yang dingin pagi ni...
hujan lebat melanda bumi Tapah pagi ni..
aku harap ia adalah hujan rahmat untuk kami sekeluarga..
di atas musibah yang telah menimpa kami sekeluarga...
semoga aku tabah mengharungi semua ini...
Ya Allah..Ampunkan lah dosa hamba mu ini...

Selasa, 8 Mac 2011

happy birthday..

hai semua...
hari ni 09hb Mac birthday my hubby yg ke 31 thn..
hadiah aku xsempat nak beli lagi..
nanti la ye bang...lgi pun bajet lari sikit bulan ni...
hujung bulan kiter sambut k...
so to mu love hubby...
semoga dipanjangkan usia mu dan dimurahkan rezekimu...
& semoga rumahtangga kiter kekal bahagia untuk selamanya...
HAPPY BIRTHDAY to you...
loveeeeeee u so muchhhhhhhhhh

Selasa, 22 Februari 2011

pos dari budak nakal...

ni la buah hati ku..
penawar segala kedukaanku...
ibu syg abang & adik...

salam semua

hari ni hari rabu..sedar x sedar dah 2 hari aku bermadah helah disini..
sibuk ngan keje yang semakin2 bertambah...
bile balik rumah mmg penat terasa di tambah pulak melayan
hero 2 orang tu..kena sabar banyak je la...
ntah kenapa la hari ni ngantok sangat...
nak buat keje pun xblh...
so..ngelat la jap..
hehehe...jangan marah haaa...

Khamis, 17 Februari 2011

salam Jumaat

hari ni dah hari jumaat..kejap je waktu berjalan...
semuanyer berlalu dengan pantas tanpa sempat utk kite menoleh..
cewah...
sjer je nak bersastera jap...sok dah cuti 2 hari balik...
hari cuti mmg di tunggu oleh sape2 pun..
macam2 yang di plan dan nak buat masa cuti..
aku maybe balik umah mertua sok pagi...
malam dah kena gerak balik sebab ahad
hubby aku duty 24 jam..xbest nyer time aku cuti dia plak yang keje...
tapi nak wat mcm mana...dah tugas dia..so kena la faham...
ok la..x thu nak story apa sebenarnyer ni..
sakit kepala sangat2 hari ni...
monday kiter jumpa lagi k..itupun kalo RAJIN menguasai diriku ini...
hahaha...
SELAMAT BERCUTI ESOK & LUSA

selingan je...

baru pas mengoter blog aku ni..
dah jemu ngan template lama...tukar bru plak..
harap semua yg singgah berpuas hati...
ni la keje sementara nunggu jam 5 untuk..
balik time...
bye...
sok kiter meluah lagi k..

Rabu, 16 Februari 2011

01 Februari

cerita yang boleh dikatakan hampir basi..
tapi sebab dibulan yang sama so xbasi lagi la yek..
hehehe..
01 Februari hari tu genap la 4 tahun anak sulung ku
Mohamad Irfan..
sungguh cepat masa berlalu..rasa mcm bru semalam
ibu lahirkan abang...
kali ni besday dia buat di rumah pengasuhnyer...
sebab kawan2 dia lebih ramai kat situ..
happpy benor muke nyer bile aku bawak balik kek upin ipin
untuk nyer..siap sound kat member2 dia lagi..
"ni kek abang la..."cantik kek abang.."
ni la first time besday dia jemput kwn2 dia....
tahun depan abang dah mula bersekolah...
dan tahun depan jugak lah ibu akan merasa
seperti ibu2 lain sibuk membeli baju dan peralatan sekolah
untuk anak-anak...excited rasanyer nak tunggu...
apa2 pun ibu sentiasa doakan semoga anak2 ibu
akan menjadi anak yang soleh dan berjaya
di masa hadapan...
ibu, abah & adik sayang kan abang...
HAPPY BIRTHDAY MOHAMAD IRFAN

Selasa, 15 Februari 2011

salam Maulidur Rasul 1432 H


salam semua...

dah lama rasanyer aku x menulis di sini..

malas..lupe..xthu nak citer apa...

semua nyer ada...

apa2 pun salam maulidur rasul dari aku dan keluarga..

semoga kiter semua semakin tabah menghadapi

dugaan yang menimpa...

salam....

Khamis, 30 Disember 2010

HAPPY NEW YEAR 2011

salam semua...
lama sangat aku xupdate blog aku ni..lupe sgt2..
mcm mna blh lupe ntah la..
esok kite cuti sempena pasukan HARIMAU MALAYA menang piala SUZUKI
untuk kali pertama..
luse tahun 2011 akan menjelma...
so apa azam korang yek...
aku tetap mcm biasa...
aku harap kebahagiaan keluarga ku akan kekal selamanya..
& semoga 2011 ni akan lebih mematangkan aku dan suami
dalam melayari bahtera rumahtangga
(al maklum la selalu gaduh2..gduh2 syg je)
so kepada semua yg melawat & termelawat blog aku ni..
HAPPY NEW YEAR 2011..

Isnin, 15 November 2010

salam Aidiladha

salam kepada semua...
dah lama aku xupdate blog aku ni..
sok kiter semua akan menyambur Hari Raya Aidiladha..
aku rasa sedih sgt sbb my hubby xada raya kali ni...
sebab dia terlibat dgn operasi Ops Nyah di Batu Pahat Johor selama 2 bulan...
kali pertama beraya tanpanyer...
sedih & syahdu sekali...
anak2 ku pasti akan merinduinyer...
SALAM AIDILADHA KEPADA SEMUA..

Rabu, 3 November 2010

salam semua

berjumpa kiter lagi..
dah masuk bulan November..
macam2 yang berlaku bulan Oktober lalu..ada suke & ada duke nyer..
yg duke nyer pemergian nenek mertuaku ke Rahmatullah pada 22.10.2010...
selama 4 tahun aku merasa bersamanyer..
semoga rohnyer dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan
orang-orang yang beriman..

Khamis, 14 Oktober 2010

salam Jumaat semua..

kejap je dah sampai pun hari jumaat..sok cuti 2 hari..cadang nak balik rumah mak petang ni..
hari ni jugak hubby kena jaga anak2..sebab pengasuhnyer balik kg ada hal mustahak katanya..
nasib hubby off hari ni sebab baru abis duty 24 jam semalam sampai pg ni..kesian pulak kat dia..
pening kena jaga hero 2 orang tu..sebab diorang memang buas dah suka berkelahi..x per..sehari je kan sayang..belum sampai 3 jam jaga dia dah telefon..xlarat nak jaga budak2 tu katanya..tu la
hari tu dia gi kursus 2 bulan aku sorang jga budak2 tu..ok je..dia xbiasa..xper..biar dia rasa mcm penat ibu jaga adik ngan abang masa dia tak ada gi kursus...bukan nak balas dendam cuma biar la dia rasa susah dan senang bersama..cewah..k la xtahu nak cerita apa dah..sakit gigi ku pulak menyerang balik..dh tahap kritikal mmg dh sepatut nyer cabut..aku je yg tkut nak gi jmpa dktor ggi tu..pas makan ubat tahan sakit terus ilang sakitnya..so xada la aku nak cabut..bile la keberanian utk cabut ggi akan hadir dalam diriku..aduyai..

Selasa, 12 Oktober 2010

salam...

come back..aku kembali balik dalam blok aku ni..
kenapa ntah aku mcm malas je nak update blog aku ni..
so entry aku kali ni aku just nak kongsi pasal
sambutan raya aku & family tahun ni
ikuti kemeriahannya k..cewah

Selasa, 7 September 2010

SeLaMaT hArI rAyA aIdIlFiTri..:)

salam semua..
esok aku dah start cuti raya..
so sempena bulan baik ni aku nak mohon
ribuan ampun dan maaf andai ada keterlanjuran kata
dan perbuatanku pada kalian semua..
semoga lebaran kali ini mendatangkan seribu kebahagiaan
kepada kiter semua...
salam lebaran dari ku dan keluarga
KHAIRY, KHAJARINA, IRFAN, IMAN..

Ahad, 29 Ogos 2010

mErDeKa..MeRdEkA..mErDeKa



salam semua..

hari ni dah 20 hari kiter berpuasa..

minggu depan kiter dah raya...cepatnyer masa berlalu..

persiapan menyambut raya baru siap separuh..

baju hubby je xbeli lagi..baju 2 hero tu dah ada..cuti semalam kelmarin

dah gi shoping baju hubby tapi size xada..nmpknyer kena gi tempat lain plak..

esok cuti balik sehari..cuti MERDEKA..

so kepada semua yg melawat blok ku ni..

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN..

Khamis, 19 Ogos 2010

salam

salam jumaat semua..
pejam celik dan 10 hari kiter berpuasa..cepat masa berlalu
persiapan utk menyambut lebaran apa pun aku xbuat lagi..
belum berkesempatan lagi nak pegi membeli..
selasa hari tu hubby ku gi kursus..sedihnyer rasa..xthu ngape..
padahal bukannyer dia xpernah gi kursus..
so xada la lagi masa utk gi beli apa2 yg patut..sian budak kecik 2 orang tu..
baru ada bju melayu je..itupun adik aku yang belikan utk anak buah dia..
esok hubby kata dapat balik..best sgt rasanya..tpi ari ahad dah kena gi balik..
xbest nyer..kejap je dapat berjumpa dan bermesra..ahaks..
kesian kat budak 2 orang tu je..sebab asik tanya 'bu mna abah'..
lagi2 yang kecik tu..dia mmg rapat dengan abah dia..xper la..dpt jumpe kejap esok pun
ok la..kepada hubby ku yg tgh berkursus tu..
WE ALL MIS U LA ABAH..

Ahad, 15 Ogos 2010

salam hari ke 6 ramadhan

cepat masa berlalu..dah dekat seminggu kiter berpuasa..rasa mcm bru semalam dengar pengumuman puasa..mood aku xberapa baik hari ni..bengkak gusi dengan tekak melanda diriku..nasib puasa..kalau x dh lama aku telan ubat..sakit nyer Tuhan aje yang tahu..second esok hubby aku gi kursus..bulan 10 baru habis..eeee...xbestnyer bersahur dengan berbuka xada dia..nasib ada budak kecik 2 orang tu sebagai teman..tapi nak wat macam mna..dah tugas dia..kalo engkar kena tindakan pulak...al maklum la askar..dendanya blh tahan..
cuma aku xpuas ati.nanti kalo dia gi kursus
SAPER NAK BAWAK AKU GI BAZAR RAMADHAN..
hehehe

Selasa, 10 Ogos 2010

salam Ramadhan Al-Mubarak


cepat sungguh masa berlalu
dan
Ramadhan menjelma lagi..
bersama-sama la kiter menghayatinya..
semoga segala emalan kiter diterima oleh Nya..
salam ramadhan kepada semua pengunjung
blog ku ini....walau pun jarang di update..
SELAMAT BERPUASA

Khamis, 10 Jun 2010

salam jumaat

salam semua..
pejam mata celik mata dah sampai hari jumaat..
sok cuti 2 hari..boleh rehat dan habiskan masa dengan budak kecik 2 orang tu..
tapi rasanyer balik rumah mak kot..
bosan aku dah ilang sebab kawan aku dah datang keje
ahaks..dah ada kwn nak nyembang..
ngumpat nagn kutuk org ada la sikit..
k la da

Selasa, 8 Jun 2010

bosan..boring

morning semua..
aku bosan sanagt2 ari ni ..xde kwn nak menyembang..mmber plak gi kursus..
bosa..bosan..bosan..
nak makan dah kenyang..kang gemuk plak asik2 mkn..
nak buat keje dah siap tadi aku buat..
nak bukak internet xtahu apa nak bkak..
apa2 pun aku bosan arini..

p/s : pada semua kwn2 ku yg akan mendirikan rumahtangga musim cuti sekolah ni
SELAMAT PENGANTIN BARU aku ucapkan..semoga kalian dipangkan jodoh dan bahagia
ke akhir hayat...yang mna aku xdapat nak datang kenduri nyer aku mintak maap..
al maklum le kawin dengan askar ni susah nak dpat cuti..ari cuti pun kena keje..

k bye

Selasa, 1 Jun 2010

salam

salam semua...
hari ni aku rasa boasn pulak..kenapa ntah ler..maybe dh xada keje
nak kena siapkan..sume dah aku settlekan tadi..dok kat
pejabat sorang2 xada kawan ni la jadi nyer..ada kawan balik makan waktu rehat
kat rumah la pulak..al maklum la rumah dekat..nasib baik la saat boring giler ni
hubby datang ajak lunch..apa lagi..cabut la..perut pun memang dah berkeroncong
dari tadi..nak makan xada teman...nasib baik ada hero ajak makan...
kenyang giler pulak..k la..
daaaa

Rabu, 26 Mei 2010

cuti-cuti malaysia

assalamualaikum...
hai semua..kiter jumpa lagi..
banyak yang dah terjadi sebenarnyer...cuma aku je yg xsempat nak bercerita
kat dalam ni..al maklum la..beban keje yang semakin banyak...
tapi masih still boleh buat..
kali ni aku just nak berkongsi percutian aku sefamily
dan dengan mak bapak aku sekali..
tempat nyer tak ada la kelas sangat..tapi tetap menyeronokkan...
lagi pun kami memang mencari tempat utk rest dan tenangkan fikiran...
tempat xkisah janji ada laut..hihih...
so kami cri yg dekat2 je dengan tempat kami..
so tempat yg paling dekat dan save bagi kami ialah Pulau Pangkor...
dah banyak kali pegi sebenarnya..tapi bile pegi dengan family &
parents lain pulak rasanya..yang pasti ianyer memang menyeronokkan..
cuma yg xbestnyer masa tu la anak aku yg 2 org tu nak demam...
tapi apa2 pun memang best....
so kalo korang nak gi bercuti tpi budget kurang Pulau Pangkor pun
best jugak utk dikunjungi..banyak lagi gambar sebenarnya...
nanti biler free aku upload lagi gambar2 nyer...
daaa

Selasa, 4 Mei 2010

McM-McM sToRy...

assalamualaikum semua...
dah lama aku x update blog aku ni..last punyer story pun kisah iman demam..anak aku
pun dah lama sihat nyer..tapi aku x jugak update blog aku ni..mcm2 cerita ada bulan Mei ni..
antara nya kawan pejabat aku kawin..sorry coz tak dapat datang masa kenduri tu..apa2 pun SELAMAT PENGANTIN BARU to Noni dari kak ina & Family...lepas tu minggu ni hubby aku pulak tak ada..out station seminggu...terpaksa la aku import mak bapak aku untuk temankan aku & anak2 kat rumah..penat la diorang dibuatnyer melayan budak kecik 2 orang tu yang semakin hari semakin nakal..x per..diorang jugak beria2 nak jaga cucu...biar diorang tahu cucu2 nyer mcm mana...
walaupun dah masuk bulan Mei hari yang kelima..aku masih teringat 1 kenangan bulan lepas..
kawan baik aku berhenti keje sebab dia dapat kejer lain...sedih sangat2..last day dia salam aku..aku memang rasa nak nangis tapi aku tahan sebab aku tengok dia dah nangis dulu..nanti kalo dua2 nangis lagi susah..aku cover jugak air mata aku ni dari tumpah..last2 on the way balik..atas motor sepanjang jalan aku nangis sebab dia nak pergi..
apa2 pun aku terima keputusan dia..maybe ni yang terbaik utk masa depan dia...
To Tipah..jaga diri baik2...kerja elok2 k...jangan lupakan kami kat sini...
I MISS U la...

Khamis, 25 Mac 2010

iMaN dEmAm La...

assalamualaikum semua...
cepat nyer rasa..dah hari jumaat..sok cuti lagi 2 hari..
xsabar2 rasa nak cuti..blh habiskan masa bersama anak2..
cuma hari ni hati aku x sedap sikit sebab anak kecik aku demam...
panas sangat badan dia..risau sangat aku tengok..
yang aku paling risau sebab sekarang kat daearah yang aku dduk sekarang
kes denggi yang paling tinggi...baru semalam adik kawan pejabat aku
dimasukkan ke hospital Ipoh sebab demam denggi..
balik je rumah anak aku pulak demam..berderau darah aku..
mintak2 dijauhkan lah dari perkara yang x elok..
kesian kat dia..dia kecik lagi..biler demam teruk..
kalo la ibu boleh ambik demam tu bagi pada ibu...
semoga anak ibu cepat sihat sayang...

Ahad, 21 Mac 2010

kArNiVal jOm Ke FelDa..

hai semua
bertemu kiter lagi dalam blog ku yang tak seberapa ni..
kepala aku ni dah jame fikir story yang best2 nak letak kat sini..
today aku just nak kongsi aktivit yang aku sempat gi 2 minggu sudah..
walaupun dah basi aku nak citer gak..heheh..story jugak kan...
gambar2 i sempat aku snap masa di karnival Jom Ke Felda..
best jugak la..banyak jugak artis yang hadir..
apa2 pun tahniah kepada paper Sinar sebab menjayakan program tersebut..
mintak2 diadakan lagi karnival mcm tu pasni k...

Selasa, 23 Februari 2010

Jom berkelah

dah lama x update blog aku ni..
xada story yang menarik pun nak aku citer kat sini..
sebab tu la lama aku menyepi..
hehehe
kali ni aku just nak berkongsi tempat aku picnic hari tu
nak kata best sangat tu x la..tapi ok la..
apa2 pun..
SELAMAT DATANG KE TEMPAT PERKELAHAN KUALA WOH...
TAPAH, PERAK...

Ahad, 31 Januari 2010

happy birthday


hari ni 01.02.2010 birthday anak sulung aku yg ke 3 tahun..
dah besar pun dia..cepat betul rasanyer..
pastu ke sekolah pulak..
celebrate awal birthday dia sebab hari cuti..hari tu semua ada..
mama ngan papa dia semua ada..
yg seronok nyer dia kali ni potong sampai 2 kek sekali..
aku pun beli mama dia pun beli sekali..
seronok la dia..dia dh memang hantu kek..
adik dia pun ambik kesempatan la...
apa pun doa dari ibu & abah
SEMOGA ANAK-ANAK IBU MENJADI ANAK YANG SOLEH DAN BERJAYA
DI DUNIA DAN DI AKHIRAT..
ibu ngan abah sayang abang & adik

Rabu, 27 Januari 2010

fAmIlY dAy

assalamualaikum semua..
jumpa lagi kiter dalam blog ku yg xseberapa ni..
baru hari ni aku teringin nak mengupdate blog aku ni..
kenapa ntah rajin datang tibe2..
ni antara gambar2 yang aku sempa ambik masa family day
dekat tempat kediaman ku tu..
nak kata seronok sangat boleh le tahan...
maybe sebab bajet orang yang menguruskan x cukup..
tapi ok la..budak2 yang paling seronok sebab dapat main sepuas2 puasnyer..
termasuk la anak aku yang berdua tu..asik ilang je..
sebab tu xsempat nak ambik lebih banyak gambar..
sebab asik mencari dan mengejar budak 2 orang tu..
ralit sikit hilang la diorg...apa2 pun
SELAMAT MENYAMBUT HARI ULANG TAHUN PASUKAN 4 RAMD
yang ke berapa aku lupa nak tengok...

Isnin, 18 Januari 2010

assalamualaikum..
hope semua yang singgah melawat ke blog aku ni sihat2 selalu..
ntah kenapa aku semakin hari semakin berat dan semakin malas..
lagi2 nak update blog aku ni..
tahun baru ni kerja semakin bertambah..
lebih2 lagi kerja di rumah..dah pindah rumah baru lagi penat..
penat nak mengemas..dulu rumah kecik senang nak kemas dan cepat dikemas..
tapi sekarang..?
memang seronok pindah rumah yang besar dan selesa untuk kami sekeluarga..
(walaupun tu rumah kerajaan..hehehe)
tapi cukup besar dan selesa bagi aku sekeluarga
sementara dapat beli rumah sendiri nanti..
(bile lagi ntah le..)

Rabu, 30 Disember 2009

hApPy NeW yEaR 2010


assalamualaikum semua...
bertemu lagi kiter dalam blog aku ni...
hari n i last kiter berada di tahun 2009..
esok tahun 2010 akan menjelma..
macam biasa setiap kali tahun baru menjelma macam2 azam yang ada..
apa-apa pun aku tetap dengan diriku & keluarga kesayangan ku..
cuma doa dan harapan ku agar keluarga aku akan tetap bahagia
dan kekal selamanyer...
semoga tahun baru ini akan menambahkan rezeki dalam keluarga ku..
kepada abang ayang sayang sangat2 kat abang..
dan anak-anak ibu Irfan & Iman
Korang la pengubat hati ibu...
ibu sayang abang & adik..
muahh..

Rabu, 16 Disember 2009

assalamualaikum semua..
dah lama rasa nyer aku xupdate blog aku ni..
bukannyer apa..bile tahap kemalasan dah sampai ke tahap tinggi..
ni la jadi nyer..baca blog orang rajin la..
tapi nak update blog sendiri malas sesangat2..
kenapa ntah le..
k la..malas nak bebel panjang2..
see u all next time..

Khamis, 3 Disember 2009

aksi seorang ultaraman..

ni la aksi 2 anak aku biler tahu orang nak ambik gambar..
yang si abang memang peminat giler ultraman..
nak pening kepala aku bile bawak ke kedai..
pantang jumpa patung ultraman mesti dia nak..
kalo xbagi berguling2 dia dekat situ..
malu aku dibuanyer..nak x nak beli kan jugak..
sampaikan dah dekat sebakul mainan ultraman dia tu..
naik pening aku tengok..
nanti kalo ada masa aku ambik gambar koleksi2 ultraman dia..
macam2 ultraman ada..dari kecik sampai ke besor..
yang berbunyi dengan tak berbunyi semua ada..
tunggu yer koleksi peribadi dia..

Selasa, 1 Disember 2009


malam raya Haji pertama hari tu aku & family menghantar adik aku no 2 ke KLIA
kerana cuti 2 minggu nyer dah abis..
dan dia kena balik semula bertugas ke Malmad Lubnan..
yang paling sedih mak aku le..sebab anak dia kena balik sana balik..
tahun depan baru jumpa balik..sebab misi nyer habis bln 5 thun dpan...
ni la antar gambar2 yang dapat aku snap..
xbanyak pun gambar nyer sebab bateri kmera kong la
lupa nak caj sebab xplan pun nak hantar dia..
tiber2 abg ajak..blh jln2 kat sana..lagi pun dh lma xjln2 ke KL..
yang paling sronok anak aku yg tua tu..
sebab dia ni mmg excited kepada kapal terbang & keretapi..
habis 1 KLIA dia tawaf dengan papa nyer..
masa balik pun xjemu2 bercerita kat kitorang yg dia tgok kapal terbang..
tgok la kalo ada rezeki lagi Insyaallah bawa dia lagi ke sana..

Isnin, 30 November 2009

Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua pelawat blog ini...
terima kasih banyak-banyak

Ahad, 29 November 2009

assalamualaikum semua..
bertemu kiter kembali dalam blog aku ni..
3 hari lepas kiter bercuti sempena hari raya korban..
ni gambar yang sempat aku ambik gambar hero aku 2 orang berbaju melayu..
raya puasa hari tu x sempat nak ambik gambar nyer
sebab masing2 sibuk...
raya haji kali ni best bagi aku sebab adik beradik aku semua ada..
cuma yang sedihnyer mlm raya dah kena hantar dia ke KLIA
sebab dia kena balik bertugas semula di Malbad, Lubnan selepas cuti 2 minggu..
sedih rasanyer masa tinggalkan dia di KLIA..
tahun depan baru jumpa dia balik..
apa nak buat dah tugas dia..

Selasa, 24 November 2009

Part 3 & Part 4

LAWAK 3
Ada sorang cikgu pompuan yg mengajar B. Inggeris utk thn 1. Dia bagi assignment kat murid-murid suruh cari 3 perkataan Inggeris dan kemukakan pada hari isnin nanti. Ada sorang anak murid cikgu itu pun berjalan balik kerumah. Dalam perjalanan balik, dia nampak sepasang suami isteri keluar dari kereta dan sedang menjerit pada satu sama lain. Dia terdengar lelaki tu menyergah "Shut up you !!". Sampai rumah dia tanya bapa dia, "'shut up you' tu bahasa Inggeris ke?" Bapa dia kata, iye. Dapat dah satu perkataan, ingat budak tu. Lepas mandi dan makan, dia tengok tv cerita Superman. Masa Superman nak terbang dia kata "Superman !!!" dia tanya bapa dia lagi, "'superman' tu bahasa inggeris jugak ke" dan bapa dia kata "yes". Dua perkataan dah, kata budak tu. Lepas tengok tv, dia ke perpustakaan. Dia nampak ada sorang lelaki dan sorang pompuan sedang bertengkar berebut buku. Pompuan itu kata "Ladies first". Balik rumah dia tanya lagi dan bapa dia kata itupun bahasa inggeris. Ah, leganya kata budak itu. "aku dah dapat carik ke semua perkataan B.I tu!!Hari Isnin dia ke sekolah, cikgu tanya dia tentang perkataan baru.Cikgu: "OK boy, did you get the words?"Budak: "Yes, teacher".Cikgu: "Good, what is your first word?"Budak:"Shut up you!!"Cikgu: "What did you say? Are you mad? Who do you think you are?Budak: "Superman !!!"Cikgu: "Bloody fool! Get out from this class!"Budak: "Ladies First!!" Thank you


LAWAK 4
SEORANG pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk menyiasat punca kematian tiga lelaki sekali gus. Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya pada penjaga bilik berkenaan. POLIS : Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum?PENJAGA : Lelaki pertama sedang bersanding, tiba-tiba di serang strok. Lelaki kedua pula khabar nya menang loteri dan mati di serang sakit jantung, manakala yang ketiga di sambar petir. POLIS : Ha....kenapa disambar petir pun tersenyum?PENJAGA : Masa itu dia ingat orang sedang ambil gambarnya

hiburkan ati di sini..Part 1 & 2

LAWAK 1
Seorang lelaki yang sengau naik ke sebuah bas lalu bertanya kepada pemandu bas"Vang.. vas nih fegi hamfang ke...? " (bang, bas ni pergi ampang ke?). Pemandu bas itu berdiam diri. Marah kerana tidak dilayan, lelaki sengau itu pun turun dari bas.Seorang lelaki lain di belakang pemuda sengau tadi pun bertanya kepada pemandu bas itu."kenapa awak diam tadi? kesian dia..." Pemandu itu pun menjawab: "Masham mana haya nak hawab.... haya hun hengau hugak.. hhanti hia hata haya hehek hia hulakk!!!........"(macam mana saya nak jawab.. saya pun sengau jugak.. nanti dia kata saya ejek dia pulak


LAWAK 2
Ayam : Manusia ni memang pentingkan diri sendiri!Lembu : Kenapa kau kata macam tu?Ayam : Tengoklah. Apa mereka buat kat aku! Lembu : Hah! Buat apa pulak?Ayam : Aku ni bertelur hari-hari. Aku cadang naklah dapat anak duatiga ekor. Orang kata ada juga waris aku bila aku dah tak de nanti. Tapi manusia ni memang tak berhati perut. Hari-hari dia orang makan telor aku, macamana aku nak dapat anak! Lembu : Alah! Kau punya masaalah kecil aja!Ayam : ?? Maksud kau?Lembu : Aku ni, kalau fikirkan nasib aku lagi malang . Rasa nakbunuh diri pun ada. Bayangkan, hari-hari manusia minum susu aku tapi sorang pun tak pernah panggil aku MAK! Ayam : ?? (Dalam hati: Tak boleh pakai punya lembu!)

Isnin, 23 November 2009

bEtUl Ke Ni..?

Specialnya Bau Ketiak Lelaki

Benarkah bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar kepada gejala tekananyang dialami oleh wanita?
Kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian BiologiManusia di University Pensyvania beberapa tahun lalu.
Kajian dilakukan disana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan melancarkan perjalanan haid.
Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America. Sebelum ini,bau ketiak lelaki yang sengaja " diproses" daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh "digoda" dengan bau lawan sejenisnya.
Dalam uji kaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian disapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia adalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut.
Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur.
Hasilnya sungguh unik.
Selain boleh mencerahkan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang.... dipetik dari majalah PA&MA...Feb 2004...kalau tak caya...
So kengkawan kalau tengah stress tu .....
bolehlah cium ketiak suami atau boyfriend.
Bagi kaum adam pulak,simpan bau ketiak tu utk orang tersayang.
Moral of the Story
So kalau isteri dok tention tu...lepas balik riadah..calit sikit bauketiak suami anda..
yang masam tu insyaallah mood anda akan ok
ha..ha...ha. ...
selamat mencuba...
Kepada para isteri jangan dok tension sangat...nanti kena cium bau ketiak

Ahad, 22 November 2009

kEnDeRaAn KaMi Di RuMaH..:)

salam semua..
dah lama sgt rasa nyer nak update blog aku ni..
tapi rasanyer baru seminggu..tapi tu dh kira lama dh tu..
xada citer menarik la..
selain penat melayan celoteh budak 2 orang ni..
ni gambar diorang bersama kenderaan masing2...
sebenarnyer tu semua abg yang punyer sbb dia kuar dulu..
so semua dia dapat..ramai yang rajin membeli nyer..
so sekarang pas adik nyer ada adik dapat main
bekas2 abang punyer la..xper masih boleh digunakan lagi..
cume sumenyer dah tak secantik mula2 beli sebab dah habis dijahanamkan abang nyer..
abang nyer ni kira nyer merangkap pomen gak la...
ada yang tak bertayar pun ada di buat nyer..
apa nak buat..
ni la penangan anak lelaki...
sabor je la

Ahad, 15 November 2009

uNtUk Yg SuDah & aKaN bErKaHwIn..:)

Tips Cinta Suami Isteri
* Cium tangan suami dan dahi isteri setiap kali sebelum berpisah ketempat kerja masing-masing.
* Jika berpisah lebih dari sehari seperti untuk tugasan luar daerah,tambah rutin harian tadi dengan pelukan dan ciuman di bibir.
* Walau sesibuk mana sekali pun, luangkan masa untuk menelefonpasangan sekurang-kurangnya sekali walau sekadar untuk bertanya apayang sedang dilakukan.
* Sentiasa ucapkan kata-kata sayang seperti I love you sepenuh hatisebelum keluar kemana-mana, menamatkan perbualan di telefon dansebelum tidur.
* Sentiasa mencari peluang untuk makan tengah hari bersama keranapastinya ia tiada gangguan anak-anak jika pada hari berkerja.
* Amalkan bertanya apa yang berlaku sepanjang hari selepas pulang darikerja sebagai tanda mengambil berat dan memberi peluang pasanganmeluahkan perasaan.
* Luangkan masa untuk berbual tentang apa sahaja dari isu rumah tanggahinggalah politik semasa sebelum tidur.
* Mudah berbaik jika berlaku sebarang pertelingkahan, jangan biarberlarutan walau untuk satu jam sekali pun apatah lagi berhari-hari.
* Temani pasangan semasa menonton rancangan kegemaran mereka walausambil membaca akhbar misalnya kerana apa yang penting ada berada di sisi.
* Jangan sesekali berpisah tempat tidur walau anak sudah berderet atauusia sudah meningkat kerana ia adalah salah satu amalan penting untukmengeratkan kasih sayang.
* Amalkan sembahyang berjemaah semasa di rumah, berdoa bersama sertabersalam-salaman selepasnya.
* Biasakan bergilir gelas atau pinggan semasa makan serta tidak seganatau geli untuk menghabiskan makanan atau minuman isteri atau suami.
* Sesekali buatlah kejutan seperti membeli hadiah atau kad untukperistiwa tertentu, memakai pakaian dalam yang seksi atau apa sahajayang anda tahu pasangan pasti menyukainya.
* Senda gurau dalam rumah tangga amat penting, ceritalah sesuatu yangkelakar, teka teki atau apa sahaja yang membolehkan anda ketawa bersama.
* Sentiasa kenang pengorbanan masing-masing seperti susah payah isterimelahirkan anak dan suami yang berkerja keras menyara keluarga.
* Sesekali tukar gaya penampilan agar ada kelainan serta untukmengelakkan pasangan merasa jemu.
* Apa sahaja masalah yang timbul, berterus terang dan berbincangbersama untuk menyelesaikannya.
* Sentiasa menyimpan tekad untuk menjadi suami/isteri yang baik dalamrumah tangga bahagia kerana fikiran positif akan memudahkan andamencapai matlamat tersebut.
Jika amalan-amalan di atas tidak pernah dilakukan sehingga anda membacanya hari ini, jadikanlah ia sebagai titik permulaan untuk melakukannya tanpa rasa ragu dan malu.

Khamis, 12 November 2009

kHaS bUaT wAnItA..

§>> Khas Buat Wanita <<§>>
Yang mana menggambarkan diri anda ?.........

WANITATANAH

Wanita tanah dilahirkan di bawah zodiak T
aurus(21 April-20Mei), Virgo(24Ogos-23 September) dan Capricon(22 Disember-20 Januari).
*seorang yang boleh dijangka,berwibawa dan praktikal. *Penyabar dan bertolak ansur,mempunyai kehendak dalaman dari segi emosi dan material. *Semangat produktif dan gigih yang disertai dengan siksp berhati-hati menjadikan wanita tanah berkemampuan mencapai kejayaan dalam perniagaan. *Kebijaksanaan dan kepintaran yang diperolehi sering tersembunyi oleh air muka semulajadi yang pendiam dan tenang. *Sifat marah yang terkawal serta keperluan untuk keteguhan dan kawalan sering terbawa-bawa dalam perhubungan yang amat konservatif,serius dan sederhana. *Tidak mudah menunjukkan sifat penyayang tetapi wanita tanah adalah seorang kekasih yang setia dan berwibawa.

WANITA API
Wanita api dilahirkan di bawah lambang
Aries(21 Mac-20 April), Leo(24 Julai-23 Ogos) dan Sagittarius(23 November-21 Disember).
*Dilahirkan sebagai pemimpin *Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar. *Seorang yang artistik dan sukar dijangka,tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu. *Mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah,mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya. *Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi mersa sedih dan terhiris. *Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar.Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan. *Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan.

WANITA ANGIN
Mereka ini lahir di bawah lambang
Gemini(21 Mei-21 Jun), Libra(24 Sept-23 Oktober) dan Aquarius(21 Januari-19 Februari).
*Berterus terang,berminda aktif dan gemar mencari kepelbagaian dalam setiap aspek kehidupan. *Berfikiran terbuka,mempunyai daya imaginasi dan inovatif,bagi mereka segalanya boleh dicapai. *Bergaya,tenang dan tidak cerewet serta mempunyai keinginan semulajadi untuk mengamalkan sikap diplomasi dan saling bekerjasama bersungguh-sungguh. *Sanggup mengorbankan kehendak atau idea mereka sendiri demi mencapai keharmonian dan mengelakkan perselisihan atau konflik. *sentiasa gigih untuk mendapatkan cinta yang terunggul,untuk berkonfrantasi. *Kurang cenderung untuk menyampaikan perasaan sebenar yang terpendam dalam hati mereka. *Dikenali dan diingati kerana sifat romantis dan manja.

WANITA AIR
Wanita air terdiri daripada mereka yang lahir di bawah zodiak
Cancer(22 Jun-23 Julai), Scorpio(24 Oktober-22 November) dan Pisces(20 Februari-20 Mac).
*Mempunyai sifat semulajadi untuk berkembang maju. *Mereka ini dipandu oleh perasaan hati dan mempunyai sifat mudah bersimpati,berdaya imaginatif,sentimental,mempunyai perasaan yang berubah-ubah dan berhati-hati. *Tenang dan mudah tersentuh oleh emosi orang-orang yang berada disekeliling dan cepat mengeluarkan air mata dalam sebarang situasi yang menyedihkan. *Mudah mengikut rentak emosi orang lain dan juga diri sendiri.

NASIHAT YANG. AMAT BERGUNA UNTUK WANITA & UNTUK PENGETAHUAN KAUM LELAKI JUGA.
*Untuk membentuk bibir yang menawan, ucapkan kata-kata kebaikan.
*Untuk mendapatkan mata yang indah, carilah kebaikan pada setiap orang yang anda jumpai. *Untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing,berbagilah makanan dengan mereka yang kelaparan.
*Untuk mendapatkan rambut yang indah, mintalah seorang anak kecil untuk menyisirnya dengan jemarinya setiap hari.
*Untuk mendapatkan sikap tubuh yang indah, berjalanlah dengan segala ilmu pengetahuan, dan anda tidak akan pernah berjalan sendirian.
Manusia, jauh melebihi segala ciptaan lain, perlu senantiasa berubah, diperbaharui, dibentuk kembali,dan diampuni. Jadi, jangan pernah kecilkan seseorang dari hati anda. Apabila anda sudah melakukan semuanya itu, ingatlah senantiasa. Jika suatu ketika anda memerlukan pertolongan, akan senantiasa ada tangan terhulur.Dan dengan bertambahnya usia anda, anda akan semakin mensyukuri telah diberi dua tangan, satu untuk menolong diri anda sendiri dan satu lagi untuk menolong orang lain.
*Kecantikan wanita bukan terletak pada pakaian yang dikenakannya, bukan pada bentuk tubuhnya, atau cara dia menyisir rambutnya.
*Kecantikan wanita terdapat pada matanya, cara dia memandang dunia.Karena di matanyalah terletak gerbang menuju ke setiap hati manusia, di mana cinta dapat berkembang.
*Kecantikan wanita bukan pada kehalusan wajahnya.Tetapi kecantikan yang murni, terpancar pada jiwanya,yang dengan penuh kasih memberikan perhatian dan cinta yang dia berikan.
Dan kecantikan itu akan tumbuh sepanjang waktu.
``Jadilah wanita yang lebih lembut dari angin yang berhembus, dan jadilah wanita yang lebih mulia dari bintan g-bintan g di angkasa. Peliharalah pekertimu agar kamu dilihat indah, sekali gus sekelilingmu juga akan turut menjadi indah. Keindahan yang terpancar itu menjadikan wanita ibarat mentari yang tidak pernah terbenam.''

Selasa, 10 November 2009

mEmBaCa lah..


si Cilik membaca

ni anak aku no 2..aku tengok dia memang berminat dengan buku2 bergambar @ berwarna..
x macam abang dia..lebih suka bermain..kalo diberi pilihan main la yg paling utama bg dia..
nak buat mcm mana..tiap2 anak lain sikap dan perilaku nyer..
xsemua sama..
tapi seronok bile tgok dia baca buku tu...ye ye je gaya nyer..
bahasa dia je yang dengar..sepatah pun x faham
rajin nyer anak ibu membaca yer..

hai anak ibu..nak baca buku ke..dah jahanam pun buku tu dibuat nyer..tggal kulit je...

Khamis, 5 November 2009

salam semua..
bertemu kiter balik dalam blog ku ini..
bkn nyer malas nak update tpi xada mood & cerita yg best2...
lebih2 lagi dalam keadaan idung tersumbat ni..memang mentensionkan aku...
keje nak hangin je kalau anak2 buat hal kat umah...
kat atas ni ada la antara gambar2 family ku sekarang ni...
4 orang ke semuanyer..
tapi xtahu la kan kot2 nanti bertambah pulak ahli baru dalam keluarga...
mana la tahu kan...
Insyaallah..kalo ada Alhamdulillah..
tapi kalo boleh biar la dulu...belum dapat rehat yang mencukupi lagi melayan
hero 2 orang ni...
sesungguhnyer mereka la penyeri hidup ku...

Selasa, 3 November 2009

dEmAm PuNyEr Hal..

assalamualaikum semua...
hari ni aku start kejer pas 2 hari aku mc sebab diserang demam panas..
ni semua Iman anak kecik aku punyer pasal...
dia la yang mula2 bawak virus ni..
xada hint xada apa tibe2 je pengasuh dia tepon bgthu dia demam khamis lepas...
rupa2 nyer demam nak tumbuh gigi lagi...
yang sedia ada bru 8 batang...
pastu mula la berjangkit kat aku dan abang dia Irfan..
abah dia je yang x kena virus ni..
yang paling teruk Irfan la...makan x nak langsung...
yang dia nak minum jer
mybe badan dia panas kot..tu yg kuat dahaga tu..
cuma yang buat aku risau sangat sebab dia langsung x nak makan..
kesian kat dia...makin kurus dia...pakai baju nampak tulang nyer..
dah boleh main gitar...
sekarang ni pun masih berbaki kesan dari demam ni...
yang paling aku x suka..SELSEMA...
CEPAT LA KAU PERGI DARI HIDUP AKU ANAK BERANAK...selsema oi...

Khamis, 29 Oktober 2009

Ahad, 25 Oktober 2009

SelingaN LagI..:p

..::Bantal dan Anda::..

1)Memeluk Bantal
Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni.Penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik. Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.

2) Menggunakan Banyak Bantal
Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.

3) Tidur Dengan Satu Bantal
Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya.Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata - mata.

4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki
Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dgn orang ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita². Mereka tdk suka berusaha.

5) Tidur tanpa Bantal
Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.

6) Tidak punya bantal
Kasian betul mereka nih... pegi la kedai beli satu...bknnya mahal sgt pun...

Khamis, 22 Oktober 2009

Petua untuk 'TAHAN LAMA'

Sesuai untuk yang dah berkeluarga mahupun yang masih solo.......
Ewah ewah ewah... korang suka betul kalau bab-bab nak tahan lama nie, ya?
Kat bawah nie ada petua untuk 'tahan lama'.

KELAPA PARUT Untuk lebih tahan lama selama 2 tahun. Belah kelapa dan ambik sebelah sahaja. Gunakan sebelah pada 31 December 2003. Dan sebelah lagi pada 1 January 2004. Wah...tahan sampai 2 tahun kan ?

NASI/LAUK Biar tahan lebih lama, Jangan gunakan jari pasal jari korang ada bakteria. Sebab tu lauk cepat basi. Ceduk la pakai sudu ke, sudip ke.

BARANGAN KEMAS TERUTAMA EMAS Kalau untuk lebih 'tahan lama', Bayarle zakat utk barang kemas tu atau pakai saja. Barangan emas bila dah terlalu banyak, kena bayar zakat. Kalau tak, tetiba hilang atau kena curi, padan muka korang,ha haa...

PAKAIAN. Nak tahan lama Jangan rendam dalam serbuk pencuci lama sangat elak gunawashing mach. Jangan jemur bawah mentari terik elak guna bleach. Jangan bawa mandi kat beach. Gantung bila disimpan. Cuci guna air jeram/hujan. Jangan bagi pinjam kat kawan!!!. Kalau nak tahan lagi lama
PINJAMLAH BAJU MEMBER... BAJU SENDIRI SIMPAN.

KERETA Nak tahan lama. Lepas beli, simpan kat garaj. tutup elok2. jangan bagi angin masuk. jangan bagi abuk masuk. jangan bagi wap air masuk. bayar loan bulan2. sampai abis loan. gerenti tahan lama.

KENYANG Kalau nak tahan lama, Sebelum makan - baca bismillallah dan doa Akhir makan - doa dan ucap alhamdullillah...

UMUR Umur nak tahan lama? Banyak kan senyum, jangan fikir semua masalah dan jangan merokok!!! (bukan sebab rokok tu bahaya tapi bazirkan duit saja, kalau duit tak ada banyakkan lagimasalah).

ROKOK Rokok nak tahan lama? Jangan hisapplah......!!!!, letak atas meja dan pandangsaja. P/S: jangan hisap benda-benda yang dilarang...sendiri mauingat hahaaa....

TIDUR Nak tahan lama tak tidur malam Rajin-rajinlah tidur siang.

HUBUNGAN Bertahan lama dalam persahabatan/hubungan, Jujur dan ikhlas je!!!! Last word:

SELAMAT BERTAHAN LAMA... sentiasa terbuka dan rasional.

Rabu, 21 Oktober 2009

Tips Mantain Badan

> Tahu tak!!

Tahukah anda mengamal minum secawan air teh "O" tanpa gula setiap pagi boleh
mengawal berat badan anda. Insyaallah jika anda mengamalkannya, berat
badan anda akan berkurangan. (memang terbukti keberkesanan).

Al-Quran Juga ada mengajar kita menjaga kesihatan spt membuat amalan
spt:-

1. Mandi Pagi sebelum subuh @ sekurang kurangnya sejam sebelum matahari
naik. Air sejuk yang meresap kedalam badan boleh mengurangkan lemak
mengumpul. Kita boleh saksikan orang mengamal mandi pagi kebanyakan
badan tak gemuk.

2. Rasulullah mengamalkan minum segelas air sejuk setiap pagi.
Mujarabnya Insayallah jauh dari penyakit (susah nak kena sakit).

3. waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur ( iaitu sujud
sekurang kurangnya seminit selepas membaca doa). Ia boleh mengelak dari
sakit pening atau migrin. Ini terbukti oleh para saintis yang membuat
kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah
menemui beberapa milimeter ruang udara dalam saluran darah di kepala yg
tidak dipenuhi darah. dengan bersujud makan darah akan mengalir keruang
berkenaan.

4. dalam kitab juga ada melarang kita makan makanan darat bercampur
dengan makanan laut. Nabi pernah menegah kita makan ikan bersama susu.
di kuatiri akan cepat mendapat penyakit. Ini terbukti oleh saintis yang
menjumpai dimana dalam badan ayam mengandungi ion (+) manakala dalam
ikan mengandungi ion (-). jika dalam suapan ayam bercampur dengan ikan
maka terjadi tidakkan balas biokimia yng terhasil yang boleh merosakkan
usus kita.

5. Nabi juga mengajar kita makan dengan tangan dan bila habis hendaklah
menjilat jari. Begitu juga ahli saintis telah menjumpa bahaw a enzime
banyak terkandung di celah jari jari, iaitu 10 kali ganda terdapat
dalam
air liur. (enzime sejenis alat percerna makanan, tanpanya makanan tidak
hadam)

Wassalam...

Cuba la pada yang perlu

raya 2010